"Historisch besef van digitale media is zo diep als de meest recente verwijzing op Google"maandag 31 december 2012

Beste wensen voor 2013


Eindejaarsoverzichten zijn interessant. Ze geven een overzicht van de gebeurtenissen en soms wordt er een conclusie getrokken. Zo ook 16 jaar geleden. Op Oudjaarsavond 1996 werd internet voor blijvend verklaard door het NOS journaal jaaroverzicht 1996.  Internet was nu definitief en officieel en niet langer meer weg te denken. Het tijdperk waarin we experimenteerden met nieuwe media (ASCII, videotex en CD-media), was ten einde gekomen. Het tijdperk van digitale media was begonnen.
 
De eerste grote fusie van Nederlandse digitale-mediabedrijven binnen de PTT, het latere KPN, vond plaats op 1 januari 1997. De videotexdienst Videotex Nederland hield op te bestaan en de elektronische berichtendienst Memocom beëindigde haar activiteiten en adviseerde haar klanten over te stappen naar World Access/Planet Internet, het latere Planet Internet en Planet, dat was ontstaan uit een fusie van twee ISPs binnen de PTT.

Of er dit jaar conclusies in het Eindejaarsoverzicht getrokken gaan worden is nog maar de vraag. Tenslotte staan de publieke omroepen zelf onder druk. Maar meer daarover later. Nu eerst de kurken laten knallen.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten