"Historisch besef van digitale media is zo diep als de meest recente verwijzing op Google"woensdag 3 oktober 2012

Eerste NL e-boekwinkel verkocht aan BE

Het Nederlandse boekenconcern Veen Bosch & Keuning Uitgeversgroep bv (VBK) heeft per 1 september eBook.nl verkocht aan ePagine. Dit Belgische bedrijf neemt een meerderheidsbelang in het bedrijf, terwijl VBK een minderheidsbelang behoudt.

VBK is al enige tijd bezig om haar hoofdactiviteiten te verzelfstandigen. Zo worden de kranten en boeken sectoren uit de holding gehaald (NDC/VBK). VBK gaat zich focussen op haar kernactiviteit: het uitgeven van inspirerende informatieproducten. En aangezien Retail activiteiten passen niet in de strategie van VBK, is eBook.nl als een zelfstandige onderneming gepositioneerd. Het Belgische bedrijf ePagine werkte vanaf het begin van het jaar al samen met eBook.nl. Het afstoten van eBook.nl door de boekenuitgeverij VBK kan gezien worden als een professionalisering van de sector, waarin boeken uitgeven en verkoop van boeken gescheiden zijn.

eBook.nl was de eerste Nederlandse online winkel, gespecialiseerd in de verkoop van e-boeken. Het bedrijf werd opgericht in 1997 en gekocht door E-New Publishing van Sander van Kempen. E New Publishing werd in 2001 verkocht aan NDC/VBK en ondergebracht in een apart bedrijf Pigeon, dat adviseerde op het gebied van de productie en verkoop van eboeken, eboeken produceerde en via eBook.nl eboeken verkocht. Intussen is eBook.nl na Bol.com de tweede grote verkoper van eboeken in Nederland met een marktaandeel van tien procent.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten