vrijdag 28 februari 2020

Broadcast Magazine: Nevenschade DWDD


Over een maand gaat DDWD stoppen. Geen vast punt meer tussen de middag en de avond. Geen vaste medepresentators zoals Marc-Marie Huijbrechts, de scherpe Fidan Ekiz en die gekke Sounos. Geen vaste gasten meer als Matthijs’ leermeester Herman Pleij (staand bovenop de presentatietafel ter promotie van zijn boek Oefeningen in genot), of de nerd Alexander Klöpping met zijn moderne versie van de Wondere Wereld (ja, virtual reality gaat een groooote vlucht nemen; dus niet). 

Maar met het verdwijnen van DDWD is er ook bijkomende economische schade. Het boekenpanel verdwijnt van de buis en daarmee het maandelijkse hoogtepunt voor de plaatselijke boekhandel. Dat gaat me, als oud-medewerker in de boekenbranche, wel aan het hart. In een kwartiertje passeerden nieuwe boekenuitgaven de revue. Dat waren lezenswaardige boeken, met enthousiasme gepresenteerd door echte boekhandelaren, die die boeken zelf hadden gelezen. Bovendien werd met tromgeroffel ook een Boek van de Maand uitverkozen.

Lees de column Deze Week ... op Broadcast Magazine Online:
https://www.broadcastmagazine.nl/the-week-of/nevenschade-dwdd/


De column in de rubriek De Week Van ... in Broadcast Magazine (https://lnkd.in/dHtB5vM) verschijnt ook op de site van Boekblad (https://boekblad.nl/)

 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten