"Historisch besef van digitale media is zo diep als de meest recente verwijzing op Google"dinsdag 21 maart 2017

Internationale erkenning Nederlandse apps


Een internationale jury van multimedia experts heeft twee Nederlandse apps gekozen uit 400 inzendingen afkomstig uit 178 landen voor de World Summit Awards (WSA 2016), een wereldwijde multimedia content wedstrijd. In de categorie Learning & Education werd Otly! geselecteerd en in de categorie Culture & Tourism werd De Tuin der Lusten van Jheronimus Bosch. In totaal zijn 40 winnende apps bekroond. 

Otly! is een bank voor kinderen met behulp van ouders. De missie van het bedrijf Otly! is om gezinnen bankieren te leren en kinderen de waarde van geld bij te brengen. Otly! helpt kinderen met het begrijpen van begrippen als geld, periodiek inkomen, de waarde van sparen, de verdeling van geld etc. en dit alles met behulp van een alledaagse begrijpelijke en moderne bankservice. Otly! is ontwikkeld door het Amsterdamse bedrijf Otly!. 
De Tuin der Lusten van Jheronimus Bosch is een app uitgebracht in 2016, het jaar waarin de grote tentoonstelling van Jheronimus Bosch in Den Bosch werd gehouden. De tentoonstelling was aanleiding voor meerder creatieve uitingen. Art director Pieter van Huystee was één van de creatieven, die zich liet inspireren door Bosch en een transmediaal drieluik samenstelde in samenwerking met de omroeporganisatie NTR: een documentaire, een VR ervaring en deze interactieve documentaire. Binnen 2 weken na het online komen bezochten meer dan 400.000 mensen de site. Producent van de interactieve documentaire was Marcel Duin (Q42). 

WSA werd in 2003 gestart in het raamwerk van de UN World Summit on the Information Society (UN WSIS) om bij te dragen aan de duurzame ontwikkelingsdoelen. Bij de WSA wedstrijd gaat het om de erkenning van lokale, digitale content met een impact op de maatschappij en het demonsteren van de rijkdom en diversiteit van innovatieve toepassingen. Naast de WSA is er ook een World Summit Youth Award. De World Summit Awards en World Summit Youth Awards worden georganiseerd door ICNM, een Oostenrijkse non-profit organisatie in Salzburg en Wenen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten