"Historisch besef van digitale media is zo diep als de meest recente verwijzing op Google"donderdag 1 januari 2015

Bevrijd van Facebook


Nog net voor het einde van 2014 heb ik mijn Facebook gedeactiveerd. Dat heb ik niet gedaan omdat ik deze week 70 jaar wordt. Ik heb het ook niet gedaan omdat ik dan af ben van al die honden- en kattenfoto’s. Ik vind het prima dat mensen van dieren houden, maar ik heb er niets mee. Maar aan de manier waarmee Facebook de grenzen van de privacy willen verleggen en zich meester willen maken van copyrights moet een halt worden toegeroepen. En dan heb je niets aan een eigen verklaring op je site, waarin je stelt dat het copyright van jou is. Dat soort verklaringen tonen natuurlijk wel je ongenoegen, maar je blijft wel gebruik maken van Facebook. NEE, JE MOET STEMMMEN MET JE VOETEN EN UIT FACEBOOK STAPPEN. Daar schrikt Facebook ook niet van, maar je  doet tenminste wat.

Ja en dan? Je kunt rondkijken naar een soortgelijke dienst. Ik heb gekeken naar Ello, maar dat is het niet; de site is too arty-farty. Ook heb ik even Brewster geprobeerd, maar wat daar beloofd wordt, wordt niet waargemaakt.

Is het dan niet jammer om je contacten te verliezen? Ik had zo’n 300 contacten. En ja dat is jammer om deze te verliezen. Je ziet het familiegebeuren niet meer van dichtbij. In mijn geval verlies ik de nodige contacten uit het World Summit Award (WSA) circuit. Ik zal dus nu zelf meer inspanning moeten doen om dat circuit bij te houden. Vroeger had je de site die up to date moest worden gehouden, maar nu moet je de social media bijhouden. Wel heb ik nog contacten via het zakelijke LinkedIn, waar je geen honden en kattenfoto’s en verhalen tegenkomt. En ook kan ik kijken en communiceren via Twitter, lekker kort en puntig. En natuurlijk is er nog Skype.
 
====================================================================
 
Over bevrijding gesproken. Ter gelegenheid van mijn 70ste verjaardag  ontving ik dit vaasje, het zogenaamde bevrijdingsvaasje uit 1945. Het vaasje behoort tot de serie oranje vaasjes, gemaakt ter gelegenheid van een koninklijke gebeurtenis. Dit vaasje is in 1945 ontworpen door A.D. Copier, meester glasblazer van de Glasfabriek Leerdam ter gelegenheid van de bevrijding. Het vaasje is in tegenstelling tot de andere oranje vaasjes niet met de mond geblazen, maar machinaal geproduceerd. De serie vaasjes kent een variëteit aan oranje gekleurd glas door de beperkte voorraad in 1945.
 
      =========================================================
Ik ben benieuwd hoe dit leven zonder Facebook gaat bevallen. Is het een bevrijding? Hou je tijd over? Nu wordt een nieuwe blogposting niet meer via Facebook gecommuniceerd; alleen nog maar via LinkedIn en Twitter en in sommige gevallen via special groups in LinkedIn, zoals Erfgoed 2.0. Gaat dit effect hebben op de kijkcijfers?

Dus mijn communicatiekanalen voor 2015 zijn LinkedIn en special groups binnen LinkedIn, Twitter and Skype, maar je kunt mij ook volgen op mijn blogs:
-        http://buziaulane.blogspot.com (Engelstalig);
-        http://toendigitalemedianognieuwwaren.blogspot.nl (Nederlandstalig).
En uiteraard heb ik ook nog een e-mailadres (dat al 20 jaar hetzelfde is).

Wat ga ik met die vrije tijd doen? Begin februari ga ik naar Abu Dhabi voor de World Summit Award Mobile. Een serie van apps, waaronder de app Touch Van Gogh van het Van Gogh Museum , wordt daar bekroond.
 
En op 1 juli bestaat ons bedrijf Electronic Media Reporting 25 jaar. Het werd in 1990 als een van de eerste adviesbureaus, gespecialiseerd op content strategie, geopend. Het jubileum zal gevierd worden met de lancering van een  interessant archief. aan de realisatie waarvan nu hard wordt gewerkt.
 

Electronic Media Reporting wenst u een voorspoedig 2015!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten