"Historisch besef van digitale media is zo diep als de meest recente verwijzing op Google"vrijdag 2 mei 2014

Een Minitel in de collectie (2)

De Minitel Alacatel 254 is geschonken door Sacha Tamarinof, een nieuwe-mediaveteraan.  Hij was bij Tijl Data Press in Zwolle in de jaren tachtig degene die met de Minitel bij banken, pensioenfondsen etc. het Fondsdata koersinformatiesysteem  demonstreerde.


 
Tijl Data was eind 1980 uitgever van de Beurskrant en creeerde in 1980 een publieke toegang voor beursinformatie, maar ook een besloten toegang voor betaalde informatie. De toegang tot de besloten groep verliep vanaf 1982 via een koppeling van de Viditel-systemen via Vidipoort.
 

Sacha Tamarinof geeft als reactie op die periode: Dat was een mooie tijd. Ik heb het systeem aan veel banken verkocht, miljoenenhandel. Jammer dat wij door dat succes op dat moment een remmende voorsprong namen en door het te laat innoveren (pc applicaties met snellere modemverbindingen niet meer op basis van Videotex) vervolgens de boot misten. We werden toen links en rechts ingehaald; er werden door Tijl Data elk jaar nieuwe producten beloofd, maar.. men bleef vasthouden aan het videotexplatform.
Tijl Data werd in 1994 als onderdeel van Wegener opgeheven. 
  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten