"Historisch besef van digitale media is zo diep als de meest recente verwijzing op Google"dinsdag 4 maart 2014

Debatcafé: LUSTEN en LASTEN INTERNET

Woensdag 12 Maart 2014 viert Almere 25 jaar internet 


Bibliotheek Stad, nieuwscafé
20.00 tot 21.30 uur


Internet. Het lijkt alsof het er altijd al geweest is en we kunnen ons geen leven meer zonder voorstellen. We communiceren via mail en social media, vinden een nieuwe baan via virtuele netwerken, kijken films en series online, bestellen en betalen onze boodschappen online en gaan virtueel op huizenjacht. Almere is hard op weg big data capital te worden. Kortom, offline leven lijkt definitief tot het verleden te behoren. Toch is het nog maar vijfentwintig jaar geleden dat de eerste websites de lucht ingingen.

Er is ook een andere kant. Er ontstaat een tweedeling tussen online vaardigen en digibeten. Steeds meer diensten worden via internet aangeboden en niet langer meer fysiek. Vooral voor ouderen kan dat lastig zijn. Ook bedrijven moeten alert blijven en meegaan in de nieuwste ontwikkelingen - een goed product leveren is niet voldoende. En ondertussen kijkt big brother steeds dwingender mee over onze schouder, ook via big data.

Tijdens het DebatCafé op woensdag 12 maart, onderzoeken we de lusten en de lasten van internet. In ons panel: Jak Boumans, auteur 'Toen digitale media nog nieuw waren', Hans van Bragt, projectleider Almere Data Capital en Antoine Adamovicz, docent Marketing aan Windesheim Flevoland.

Wat zijn uw ervaringen? Praat mee in het Debatcafé.

Het debat wordt geleid door Elisabeth van den Hoogen (Omroep Flevoland/BNR radio)
Tijd: woensdag 12 maart, 20.00 - 21.30 uur
Plaats: nieuwscafé Bibliotheek Stad
Toegang: gratis
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten