"Historisch besef van digitale media is zo diep als de meest recente verwijzing op Google"vrijdag 24 mei 2013

Digitaal erfgoed

De Digitale Expo is een onderdeel van '<Save as:// erfgoed> - de buitenbeentjes van Nederlandse computergeschiedenis', een tentoonstelling die vanaf 24 mei 2013 te zien is in gebouw 904 op het Science Park in Amsterdam.

De tentoonstelling is samengesteld door een groep studenten die het vak Tentoonstellingspracticum aan de UvA volgen. De tentoonstelling loopt tot 27 september en is geopend van maandag t/m vrijdag van 7.00 tot 22.00 uur, en zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur. De toegang is gratis.
 
Deze tentoonstelling richt zich op de buitenbeentjes van de Nederlandse computergeschiedenis en de computererfgoed collectie van de Universiteit van Amsterdam.
Op de tentoonstelling zijn oude computers tentoongesteld, waaronder de ARMAC, een computer die berekeningen maakte voor de Deltawerken.

Langzamerhand wordt de waarde van computers als erfgoed onderkend. Dat geldt ook voor die oude computer die u bewaart. Parallel aan de tentoonstelling kunt foto's van uw computer op zolder op Facebook posten en vertellen wat voor soort computer het is, waar u deze bewaart en waarom u dat doet. Ga naar Save as://erfgoed.

Overigens bestaat er in Nederland een Stichting Computer Erfgoed Nederland (SCEN).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten