"Historisch besef van digitale media is zo diep als de meest recente verwijzing op Google"woensdag 3 mei 2017

De rode ster in Euronet*Internet

Eergisteren werd de column Een apenstraat op een poster gepubliceerd in het inct.archief van de digitale geschiedenis. 

Een reactie op Twitter van Arko van Brakel, een van de oprichters van Euronet*Internet: Pracht artikel van over begintijd internet in NL, met hoofdrol voor onze campagne:

De affiche van de apenstaart, ontworpen door Krijn van Noordwijk, wekte nogal bevreemding op 1 mei 1995. Er bestond o.a. onduidelijkheid over de rode ster in de bedrijfsnaam Euronet*Internet. Nu na 22 jaar heb ik  Arko van Brakel gevraagd naar de betekenis van de ster.

Arko van Brakel:
Tja, die ster… Die is onderdeel van een sterrenboog*, die bestond uit een aantal sterren in diverse primaire kleuren. We konden het logo met en zonder sterrenboog gebruiken. Er zit geen heel ingewikkelde filosofie achter de ster of de sterrenboog, behalve dat we dachten dat "The sky the limit” was. Het had zeker absoluut niets met Heineken te maken. Het was meer een visualisering van de kleurrijke mogelijkheden van cyber-space, toen nog een beloftevol begrip.

* De sterrenboog is o.a. te zien op afbeelding van de welkomsdoos.Links in de hoek is een legenda met primaire kleuren. Links onder is de sterrenboog te zien als onderdeel van de naam.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten