dinsdag 10 oktober 2023

Oud-minister Tjerk Westerterp overleden

Oud-minister en CDA-politicus Tjerk Westerterp is op 92-jarige leeftijd overleden. De naam van Westerterp zal voor altijd verbonden blijven aan Almere. Op 30 november 1975 sloeg hij de eerste paal voor de bouw van woningen in Haven. 

 
Op 30 november 1976 kwam hij terug om de sleutels te overhandigen van de woningen. Bij die gelegenheid overhandigde hij de sleutel aan Henk en Lia de Clerk (zie foto), de eerste inwoners van Almere. De feestelijke start van Almere was bescheiden met 24 woningen, een café-restaurant, een basisschool, enkele winkels, een voetbalveld en een busverbinding met Amsterdam en Bussum. 
 
Tevens werd op die dag het éénjarig bestaan van het Bivak gevierd. Het Bivak bestond uit een hofje met acht stacaravans, bewoond door ge zinnen van de kwartiermakers (3 politiemannen, 2 GGD'ers, een PTT toezichthouder op het kabels leggen, een gas en licht opzichter en een bode van de Rijksdienst voor de IJsselmeerpolders voor de Haak barakken). Minister Westerterp ging met de deze bewoners naar de Prijzenslag van Jac. Hermans om in 1 minuut zoveel mogelijk boodschappen bij elkaar te winkelen. Op de foto staat naast de minister politie brigadier Wim Leeman, een bewoner van een stacaravan op het Bivak. 
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten